Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έξω οι μπάτσοι από τα γήπεδα!


Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Είμαστε ενάντια σε ΚΑΘΕ μορφή βίας στα γήπεδα, όποια και να είναι η μορφή της, όπως και να εκφράζεται.
Ο Παναθηναϊκός οπαδός είναι απλά.... έτη φωτός μακρυά από τους υπόλοιπους, και δεν χρειάζεται να "αυτοεπιβεβαιώνεται" μέσα από καφριλίκια και ψευτοτσαμπουκάδες.
Αυτά είναι για τους λιμανίσιους, που έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες του "δέκα εναντίον ενός, και κατά προτίμηση πισώπλατα".

Με αυτό σαν δεδομένο, η συμμετοχή μιας (ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ, και το τονίζω αυτό!) μερίδας οπαδών μας στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το ΟΑΚΑ είναι καταδικαστέα. 
Και εγώ θα το πάω και ένα βήμα παραπάνω: Αυτοί που συμμετείχαν δεν ήταν οπαδοι!
Οι πραγματικοί οπαδοί, η πραγματική Θύρα 13, εκείνη την ώρα που γινόταν τα επεισόδια βρισκόταν εκεί που έπρεπε: Στο πέταλο να φωνάζει για την ομάδα!!!

Το πως θα αντιμετωπιστούν λοιπόν τέτοιοι "περαστικοί" είναι εσωτερικό θέμα της "13", και κανενός άλλου. Ούτε "συμβουλές" θέλουμε από δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους, ούτε από κανένα άλλο κερατά.

Αφού τα είπαμε αυτά, πάμε λοιπόν και στο σοβαρό θέμα: Την Αστυνομία, την στάση της και (πάνω απ'όλα) τις ευθύνες της.
Κάποια απλά ερωτήματα λοιπόν:
  1. Ποιος ήταν ο λόγος (πέραν της προβοκάτσιας!) για την παρουσία τόσο ισχυρής αστυνομικής δύναμης σε ένα ματς "χαμηλού κινδύνου";
  2. Γνώριζαν οι "γαλονάδες" που έστειλαν εκεί τις διμοιρίες τα ΜΑΤ πως, λόγω της επετείου του θανάτου του Γρηγορόπουλου, η παρουσία τους εκεί θα ήταν "πόλος έλξης" επεισοδίων, ή όχι;
  3. Όταν τα επεισόδια άρχισαν, υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης άλλο από το "ρίχτε χημικά και δακρυγόνα, και ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ αν θα τα φάνε παππούδες, γυναίκες και μικρά παιδιά, που ήρθαν εκεί απλά για να δουν μπαλίτσα;"
Τα πράγματα είναι απλούστατα: ΟΤΙ και να έγινε έξω, ΟΤΙ "δικαιολογία" και να είχαν οι αστυνομικοί, ότι "πρόκληση" και "απειλή" να ένιωσαν, η χρήση χημικών ουσιών ενάντια σε αθώους παρευρισκόμενους πολίτες, χωρίς την παραμικρή έγνοια για την υγεία τους, σε ένα χώρο που είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να προκληθεί πανικός ή τραυματισμοί, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!

Στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η χρήση χημικών είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λύση, και ΜΟΝΟ για τις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος για να χαθούν ζωές!!!!!
Έξω ο μπάτσος δεν χρησιμοποιεί χημικά, ακόμα και να δει μπροστά του τρεις νταγλαράδες που να έχουν ξεθάψει το κουφάρι της μάνας του και ο ένας να το γαμεί, ο άλλος να το κατουράει και ο τρίτος να του βάζει φωτιά!!!!
Στο Ελλάντα αντίθετα, τα χημικά φεύγουν ακόμα και αν ο αρχιμπάτσος δεν γάμησε καλά χτες, ή τον στραβοκοίταξε ο περαστικός!

Και μετά απορούν "μα, γιατί μας κυνηγάνε, γιατί μας επιτίθενται, γιατί μας πετάνε πέτρες;"
Γιατι για κάθε ένα μαλακισμένο και αντικοινωνικό κωλόπαιδο που το μπάχαλο είναι η ζωή του, υπάρχουν και άλλοι εννιά που θα γίνουν έτσι επειδή τους οδηγείτε εσείς με την συμπεριφορά σας!


Όταν ο κάθε πικραμένος που έβαλε μια στολή και την είδε Robocop, στέκεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και φέρεται στον κόσμο που πάει να δει την αγαπημένη του ομάδα, όπως φερόταν στα γιδοπρόβατα που σαλάγούσε στο χωριό του, ας μην απορεί όταν καμιά φορά τα "πρόβατα" αποδεικνύονται λύκοι και... δαγκώνουν.

Όταν φέρεσαι στον κόσμο σαν να είναι εν δυνάμει εγκληματίες, είναι το λιγότερο υποκριτικό να απαιτείς μετά να είναι "κύριοι"!

Πρόταση λοιπόν προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Στείλτε τους μπάτσους στο διάολο!!!!!

Βγάλτε μια ΚΑΥΣΤΙΚΗ ανακοίνωση πως σαν Σύλλογος δεν ανεχόμαστε πια να πληρώνουμε το χαρτζιλικάκι του κάθε χαραμοφάη (που ΔΕΝ κάνει κι'όλας σωστά την δουλειά του).

Προσλάβετε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ security, εκπαιδευμένους για αυτή την δουλειά (όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη) και αποδείξτε για άλλη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός πάντα θα πρωτοστατεί.

Και αφήστε τον κάθε επίδοξο "Ράμπο" του γλυκού νερού, να κάνει ψευτομαγκιές εκεί που περνάνε: Στην Θεσσαλονίκη και στην Τρούμπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου