Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο "Ευρωπαίος" και άλλο για το... Ευρω-πέος!


Είμαι σίγουρος πως κάπου, καταχωνιασμένο σε κάποιο υπόγειο, κλειδωμένο σε κάποιον φοριαμό βρίσκεται ένα σκονισμένο, κιτρινισμένο από τον καιρό χαρτί.
Και πάνω σε αυτό το χαρτί, υπογεγραμμένο και με σφραγίδες, υπάρχει γραμμένη μια συμφωνία που λέει πως, κάθε φορά που ο γαύρος θα τα πηγαίνει ΣΚΑΤΑ, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να τα πηγαίνουμε ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΑΤΑ για να ρεφάρουν!!!!

Ειλικρινά, είναι η μόνη λογική εξήγηση! Δεν βρίσκω άλλη για το γεγονός πως φέτος,, με την τρούμπα να είναι με τα μαγιό ακόμα αποκλεισμένη απο την Ευρώπη και εμάς με ένα όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, και όμως καταφέραμε να τους κάνουμε όλους να έχουν ξεχάσει το κάζο του γαυρου!!!

Ευρώπη τέλος για φέτος λοιπόν, στην πιο ντροπιαστική εξόρμηση της ιστορίας μας! 
Και επειδή εδώ είμαστε Παναθηναϊκοί, δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας.

Αν είμασταν γαυροι, θα μπορούσαμε να πούμε για την "διαστημική" και "αχτύπητη" Μπαρτσελόνα. Αλλά είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ. Και χάσαμε μέσα-έξω με τα χέρια κάτω!

Αν είμασταν γαύροι θα μπορούσαμε να τα ρίξουμε στην τύχη για το εντός με την Κοπεγχάγη, και στο.... βαρύ τερέν για το εκτός. Αλλά είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ. Και η αλήθεια είναι πως χάσαμε μέσα-έξω από μια ομάδα που, ο πραγματικός Ευρωπαίος Παναθηναϊκός την είχε.

Αν είμασταν γαυροι θα μπορούσαμε να πούμε για το πως σταθήκαμε μπροστά στην πρωταθλήτρια Ρωσίας, που είχαν κερδίσει πέρισι την puta, και που της πήραν και Χ φέτος, και και και..... 

Αλλά είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Και έχουμε 50 χρόνια και βάλε ιστορία στην Ευρώπη! Και κάτι Ρουμπιν και Κοπεγχάγες τις έχουμε για να μας δένουν τα κορδόνια! 
Μπαρτσες, Βέρντερ, Γιουβε,, Άγιαξ.... ΑΥΤΟΙ είναι οι αντίπαλοί μας στην Ευρώπη! 

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως το Ευρωπαϊκό προφίλ του Παναθηναϊκου τσαλακώθηκε φέτος. Και δυστυχώς τσαλακώθηκε ανεπανόρθωτα!
Γιατί όταν του χρόνου θα ξαναγίνει η κλήρωση για τους ομίλους, οι αντίπαλοί μας δεν θα θυμούνται ούτε τον ΠΑΟ που κάρφωνε την Ιντερ, ούτε τον ΠΑΟ που ξεφτίλιζε την Ρόμα.
Θα θυμούνται το.... γατάκι που έχασε σε 4 παιχνίδια με τα χέρια κάτω, και πήρε και 2 "σούπα" ισοπαλίες. Και θα μας παίξουν ανάλογα.

Η διοίκηση έχει ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να μάθει από αυτό το κάζο, και να στήσει την ομάδα με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό που είχε. Να βρει τι έλειψε, τι έφταιξε και να το διορθώσει ΑΜΕΣΑ.

Το νταμπλ στην Ελλάδα, φυσικά και το θέλουμε! Το να διαλύουμε τους αρουραίους φυσικά και το θέλουμε! Αλλά η νοοτροπία "πρώτος στο χωριό" καλό είναι να ξεριζωθεί εν τη γενέσει της, γιατί δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό μας.

Νταμπλ λοιπόν, σωστές και μεστές μεταγραφές, στήριξη στον προπονητή, ομόνοια στην διοίκηση, φωνή στην κερκίδα....
Και ο Panathinaikos θα επιστρέψει!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου