Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δηλητηριογράφων το ανάγνωσμα....


Το κείμενο που ακολουθεί είναι παρμένο από το Blog Χορτάρι, με τις επισημάνσεις (bold) δικές μας :

"Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί «τι ομάδα είναι ο τάδε ραδιοφωνικός παραγωγός, ή ο τάδε παρουσιαστής, ή ο δείνα αρθρογράφος»; Σίγουρα όσες κι εμείς. Κι ακόμα περισσότερες! Το Χορτάρι μετά από ενδελεχή έρευνα και μετά από συνομιλίες με παλιούς αλλά και νέους φανατικούς ακροατές και αναγνώστες των αθλητικών Μέσων, καταγράφει τις τάσεις των δημοσιογράφων. Αρκετοί δηλώνουν ξεκάθαρα την ομάδα που υποστηρίζουν, άλλοι το αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι, άλλο δηλώνουν και άλλη αγάπη έχουν στην καρδιά όπως προκύπτει μετά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντων το γεγονός πως η αθλητική δημοσιογραφία της χώρας μας «Ολυμπιακοκρατείται». Και κάνουμε λόγο για ενδιαφέρον διότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια και για παράδειγμα έχει κατακτήσει τα 12 από τα τελευταία 14. Κάτι τέτοιο ίσως προκαλούσε ένα «κύμα» αντι-κυβερνητικών στάσεων, ένα μπλοκ που «θα αμφισβητούσε» την κυριαρχία, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας. Κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και πάει λέγοντας. Παρόλα αυτά η δημοσιογραφία χτυπάει σε ερυθρόλευκους ρυθμούς! Για να τα δούμε όμως ξεχωριστά.

Αρχίζουμε από τις αγαπημένες στο Χορτάρι, εφημερίδες. Βγάζουμε έξω τις έντονα χρωματισμένες εφημερίδες όπως ΦΩΣ, Πράσινη, Ώρα κτλ και πάμε στις λεγόμενες αντικειμενικές. 


GoalNews: Η εφημερίδα του Ανδρέα Δημάτου προσπαθεί να πάρει τα πρωτεία στην φιλο-Ολυμπιακή ενημέρωση από την SportDay. Eιδικά μετά την κυκλοφορία του «Γαύρου» η Goal κάνει τεράστια προσπάθεια καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Η SportDay είναι η εφημερίδα που μαζί με τον σταθμό NovaSport-FM συνέδεσε την εμφάνισή της με την αρχή της κυριαρχίας του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «Αντώνηδες» ο Γ. Χελάκης, ο Μπάμπης Χριστόγλου, ο Μ. Λεάνης (δηλώνει Άρης), ο Χρ. Σωτηρακόπουλος και άλλοι, συνθέτουν μία ομάδα που στήριξε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλη, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα

Η Εξέδρα είναι το new entry στον χώρο. Τα εξώφυλλά της αφορούν συνήθως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τον Β. Σαμπράκο να θέλει να κρατήσει μία ισορροπία. Κράτησε σαφή θέση υπέρ του μπλοκ Πατέρα – Βγενόπουλου στις πράσινες διαμάχες, όμως και όταν ανέλαβε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το καλοκαίρι, η μετάλλαξη ήταν άμεση. Μετά την επιστροφή Πατέρα στα διοικητικά η εφημερίδα κρατάει χαρακτήρα, χωρίς να διατηρεί το περσινό της πάθος. Τα ίδια και στα του Ολυμπιακού. Είδε πολύ συγκρατημένα το άγαρμπο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα Ολυμπιακά δρώμενα. Από τη στιγμή του deal όμως και μετά υπάρχει πολύ καλή διάθεση προς τον Ολυμπιακό

Οι βόρειες εφημερίδες MetroSport και Σπορτ του Βορρά κρατούν μία σκληρή και σταθερή φιλο-ΠΑΟΚική στάση, καθώς ο Άρης έχει την δική του εφημερίδα στον Βορρά (Αθλητικά Νέα καθώς και τον σταθμό του Aris FM).

Ο Φίλαθλος και η Αθλητική Μακεδονίας Θράκης είναι ένα και το αυτό, στα του Νότου και του Βορρά αντίστοιχα. Οι εφημερίδες με τον πιο old-school τύπο, που θα τα «χώσουν» σε όλους και όλα, όπως πρέπει! Βέβαια η συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα δεν κρύβονται από καμία από τις δύο εφημερίδες. 

Πάμε στα ραδιόφωνα. 


ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ: Οι δηλωμένοι Ολυμπιακοί του κρατικού ραδιοφώνου: Β. Παπανικολάου, Λευτέρης Σαρελάκος., Γ. Μυρισκλάβος (με ερωτηματικό). Ο Άρης Γάτας είναι ο δηλωμένος Παναθηναϊκός του σταθμού, ενώ υπάρχουν από πολλούς ενστάσεις για τον Χρ. Κοντό, ο οποίος δηλώνει Παναθηναϊκός, όμως οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον έχουν από μακριά λόγω του στιγματισμένου φιλο-Βαρδινογιαννικού παρελθόντος. Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολεμήσει αρκετά τους πράσινους, ίσως λόγο της νέας διοίκησης όπως αναφέρουν οι φίλοι του Τριφυλλιού. ΑΕΚτσής της παρέας ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και όπως δηλώνει, ΠΑΟΚ, ο Π. Μαυρογιαννίδης! 

Sport FM: Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Θαναηλάκης, Τσαμόπουλος, Λεάνης, Σωτηρακόπουλος, Χριστόγλου, Χελάκης, αποτελούν μία δυναμική ομάδα φιλο-Ολυμπιακών αισθημάτων. Για την ΑΕΚ εκφράζονται με συμπάθεια οι Θειακός και Καραλής, ενώ Παναθηναϊκοί δηλώνουν οι Γκαραγκάνης και Δεσύλας. Πανιώνιος της παρέας με δηλωμένα (πρόσφατα μάλιστα) φιλο-Ολυμπιακά αισθήματα ο Μάκης Διόγος. 

SentraGoal FM: Παναθηναϊκοί είναι οι: δεν υπάρχουν δηλωμένοι Παναθηναϊκοί. Το αφήνουν αν εννοηθεί αν και μάλλον δεν είναι έτσι –όπως μαρτυρά η πιάτσα- οι Βέργης και «Τσάρλι». Ερυθρόλευκα αισθήματα έχουν οι: Διαμαντόπουλος, Γέμελος, Δημάτος, Ασημακόπουλος, Μίχος και Καίσαρης. Την ΑΕΚ συμπαθεί ο Β. Μπραουδάκης, τον ΠΑΟΚ ο Πέτρος Πολυχρονίδης και τον Πανιώνιο ο σπορτκαστερ του ConneX TV Μάνος Σπανόπουλος."



Προσέξατε κάτι στο άρθρο;

Ονόματα Παναθηναϊκών: Γάτας, Κοντός, Γκαραγκάνης, Δεσύλλας.
Ονόματα αλλόθρησκων: ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα περίμενε κανείς πως ο κόσμος του ΠΑΟ θα είχε μυριστεί την όλη φάση, και θα είχε ρίξει άκυρο σε όλους αυτούς... ΑΜ ΔΕ!!!
Αντίθετα μάλιστα! "Επιβραβεύουμε" όλους αυτούς τους δηλωμένους ΕΧΘΡΟΥΣ της ομάδας, με το να αγοράζουμε τις φυλλάδες τους, να ανεβάζουμε τις ακροαματικότητές τους, να χρυσοπληρώνουμε τηλέφωνα και SMS, και να ξεσκιζόμαστε στα hits των site τους!!!
ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την ίδια ώρα, οι απόγονοι έχουν τα δικά τους "ευαγγέλια" (φως, πρωταθλητής και gayρος), και φυσικά δεν ενδιαφέρονται να διαβάσουν τους "αντικειμενικούς". 
Εχετε καταλάβει λοιπόν αδέλφια πως, ο κάθε Χελάκης-Σαμπράκος-Δημάτος-Καραγιαννίδης κάνουν ΠΟΛΕΜΟ στην ομάδα, και τον χρηματοδοτούμε ΕΜΕΙΣ;;;;;;;;;
Εχετε καταλάβει πως αυτοί οι άνθρωποι ζουν (ή καλύτερα.... καλοζούν!) από εμάς;;
Έχετε καταλάβει πως αυτοί οι άνθρωποι εξυπηρετούν συμφέροντα;

Και ξαναρωτάω: εμείς τι κάνουμε; Τίποτα!!!!!!!
Και μάλιστα "καίμε" οι ίδιοι τις δικές μας εφημερίδες, έτσι ώστε να μην υπάρχει πουθενά αντίλογος!

Η ιστορική Αθλητική Ηχώ έκλεισε.
Ο Παναθηναϊκός Τύπος έκλεισε.
Η Derby έκλεισε, ξαναβγήκε ως Derby News και ετοιμάζεται να ξανακλείσει.
Η Πράσινη φυτοζωεί.

Και την ίδια ώρα, οι γαυροφυλλάδες πουλάνε τα κέρατά τους!
Και την ίδια ώρα ο Χελάκης παίζει τον αντικειμενικό αρθρογραφόντας στο red believers!
Και εμείς τον πληρώνουμε! Και μαζί με αυτόν και το υπόλοιπο αντιΠαναθηναϊκό συνάφι του!

Η "δικαιολογία" είναι πάντα έτοιμη:
"Λαϊκίζει η Ηχώ"
"Είναι τσάτσος ο Γκόντζος"
"Δεν διαβάζω εγώ την φυλλάδα του Δημητράκη"
"Δεν είμαστε πρόβατα εμείς να διαβάζουμε ότι θέλουν αυτοί"

Ε, όχι ρε αδέλφια! Δυστυχώς ΕΙΜΑΣΤΕ πρόβατα!!! Απλά μας αρέσει να.... διαλέγουμε εμείς τον τσοπάνη!
Το κακό όμως είναι πως, οι συγκεκριμένοι αντικειμενικοί "τσοπάνηδες", 15 χρόνια τώρα μας πάνε στο σφαγείο, και λέμε και "ευχαριστώ"!

Η προπαγάνδα υπέρ του απόγονου πάει σύννεφο. Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι δυναμική, ειδικά τώρα που ο Σύλλογος περνάει αυτήν την κρίση.

Ούτε Ευρώ στους αντικειμενικούς! Στηρίξτε τις πράσινες εφημερίδες, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με κάποιους από τους συντάκτες.

Ούτε δευτερόλεπτο ακρόασης των στημένων αντιΠαναθηναϊκών δημοσιοκάφρων!

Ούτε ένα SMS στις εκπομπές τους! Όποτε νιώθετε την ανάγκη να.... textάρετε, στείλτε αυτό το SMS για τον Ερασιτέχνη!


Ούτε κλικ στα μπουρδελοσάϊτ τους! Το ίντερνετ, δόξα τον Μπιλ Γκέιτς, είναι τεράστιο, και υπάρχουν 10άδες Παναθηναϊκές γωνιές απ'όπου μπορούμε να ενημερωθούμε.


Δώστε τους να καταλάβουν τι δύναμη έχουμε σαν κόσμος.
Αναγκάστε τους να γλύψουν εκεί που έφτυναν.
Κλείστε τα παραρτήματα του απόγονου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου