Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ: Editorial....

Ο τίτλος του blog μόνο τυχαίος δεν είναι: "Αιώνια Πιστός πάντα σε'σένα, Πανάθα μου μου πήρες το μυαλό...." 

Ζούμε για τον Παναθηναϊκό, αναπνέουμε Παναθηναϊκό, σκεφτόμαστε Παναθηναϊκό.
Χαιρόμαστε στις χαρές, λυπόμαστε στις λύπες, κραυγάζουμε στους θριάμβους και δεν μιλιόμαστε στις στραβές. 


  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή έχουμε δει τίτλους και ομαδάρες σε όλα τα σπορ. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή όταν βγαίνουμε στην Ευρώπη μας μιλάνε με σεβασμό, και όχι γελώντας. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή ότι έχουμε κερδίσει, το έχουμε κερδίσει αντρίκεια και σπαθάτα. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή, είτε από τα σκαλιά της "Θύρας 13" είτε από τον... καναπέ μας, έχουμε βάλει ένα λιθαράκι για να είμαστε αναμφισβήτητα ο καλύτερος λαός. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή δεν καταπίνουμε τίποτα αμάσητο. Επειδή κανείς δεν μας άγει και μας φέρει. Επειδή απορρίπτουμε, ελέγχουμε, ψάχνουμε. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή είμαστε ονειροπόλοι. 
  • Είμαστε Παναθηναϊκοί επειδή δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανένα. 

Είμαστε Παναθηναϊκοί.... Τελεία και Παύλα!




Ο μεγάλος Σύλλογος που όλοι αγαπάμε έχει μπει αισίως στην 2η 100αετία της ζωής του.Η ρομαντική εποχή του ιδρυτή μας, Γιώργου Καλαφάτη, έχει πια περάσει και ο ΠΑΟ μπαίνει στην νέα εποχή. Σαν σύλλογος λοιπόν, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι:


Στο ποδόσφαιρο η εποχή Βαρδινογιάννη (με τα καλά της και τα στραβά της) τελειώνει, και η Πολυμετοχική εποχή αρχίζει. Νέες ιδέες, νέα οράματα, νέοι παράγοντες, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος: Κυριαρχία στην Ελλάδα και καταξίωση στην Ευρώπη. Αλλά για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να παλέψουν ενάντια σε ένα βρώμικο κατεστημένο που, εδώ και 14 χρόνια, λυμαίνεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ενάντια σε παραγκο-διαιτητές, λαμόγια παράγοντες, παραδόπιστους δημοσιογράφους, κόκκινα ΜΜΕ.


Στο μπάσκετ, η αρμάδα που με κόπο, χρήμα και αγάπη έφτιαξαν οι Αφοι. Γιαννακόπουλοι ξεκινάει και πάλι για την κατάκτηση της Ευρώπης. Εδώ δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Οι κούπες είναι αμέτρητες και η κυριαρχία αδιαμφισβήτητη από όλους (εκτός φυσικά από τους μόνιμους.... πρωταθλητές των κόκκινων καλοκαιρινών πρωτοσέλιδων).
Εμείς απλά περιμένουμε την συνέχεια, και δίνουμε το (καθιερωμένο!) ραντεβού στην φιέστα...


Ο Ερασιτέχνης, η "μάνα του λόχου", δυστυχώς περνάει δύσκολες στιγμές. Παρότι κάποια τμήματα, όπως το γυναικείο βόλλεϋ και μπάσκετ, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τα υπόλοιπα φυτοζωούν και βυθίζονται στην ανυποληψία λόγω της έλλειψης πόρων. 
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Ερασιτέχνη κωφεύουν στα προβλήματα που υπάρχουν. Οι πόρτες του Ερασιτέχνη παραμένουν ερμητικά κλειστές για τον απλό κόσμο που θέλει να βοηθήσει, και οι επώνυμοι Παναθηναϊκοί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν, δυστυχώς κρατούν ουδέτερη στάση. 
Ο Παναθηναϊκός όμως είναι "Πρωταθλητής σ'όλα τα σπορ παντοτινός", και αυτή η κατάσταση δεν του ταιριάζει!!!
Λύσεις πρέπει να βρεθούν. Άμεσα! Επιβάλλεται από 100+ χρόνια ιστορίας και 500+ τίτλους σε όλα τα αθλήματα!


Σε αυτό το σταυροδρόμι, ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνος του. Έχει δίπλα του εμάς, τον κόσμο του, τους εκατομμύρια οπαδούς του που βρίσκονται "στα πέταλα ολόκληρης της γης". Αυτός ο κόσμος που, ανεξάρτητα από τις εποχές, ανεξάρτητα από τις συγκυρίες, ανεξάρτητα από τις διοικήσεις, σε όλα τα τμήματα και σε όλα τα γήπεδα, ήταν είναι και θα είναι ο θεματοφύλακας της Παναθηναϊκής ιδέας. Απλά, αγνά και άδολα, όπως ταιριάζει σε Παναθηναϊκούς.


Εμείς, σαν φόρουμ και σαν Blog, επιθυμούμε να δώσουμε ένα μικρό βήμα σε ένα κομμάτι αυτού του λαού. Χωρίς παρωπίδες, χωρίς συμπάθειες και αντιπάθειες, χωρίς κραυγές αλλά με άποψη. 
Καλως ορίσατε λοιπόν σε άλλη μια πράσινη διαδικτυακή γωνιά.....


Είμαστε από την Λεωφόρο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου