Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Καληνύχτα Νικόλα.....


Το ανθρώπινο ξέσπασμα του Νιόπλια μετα το ματς με τον Εργοτέλη με συγκίνησε. Είδα ένα άνθρωπο που πραγματικά αγαπάει αυτό που κάνει, και που ξαφνικά βρίσκεται στο στόχαστρο ενός κυκλώματος από βδέλλες και παράσιτα με πένες και μικρόφωνα που, χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ώρα σε ένα γήπεδο ως αθλητές/προπονητές, έχουν γνώμη και άποψη για τα πάντα.
Εκεί ο άνθρωπος Νιόπλιας ανέβηκε κατά πολύ στην εκτίμησή μου. Ο προπονητής Νιόπλιας όμως έχασε και το τελευταίο ψύγμα σεβασμού που του είχα.

Για να είσαι προπονητής στον Παναθηναϊκό Νικόλα μου, πρέπει να έχεις στομάχι από χαλκό και "φρύδια" από ατσάλι. Γιατί κανένας δεν θα σε βοηθήσει. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει καμία στρατιά πληρωμένων κοντυλοφόρων να σε λιβανίζει. Γιατί ο οπαδός του Παναθηναϊκού ΞΕΡΕΙ μπάλα, και δεν μπορεί κανείς να του κάνει το άσπρο-μαύρο.

Όταν λοιπόν "δεν αντέχεις", είναι ώρα να φεύγεις. Και αν είσαι μάγκας και ωραίος, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να σε "μεταπείσει" κανένας.

Θα μπορούσες βέβαια να είχες φύγει και πιο νωρίς. Θα μπορούσες να είχες φύγει από το καλοκαίρι όταν η (τότε) διοίκηση έγραψε όλες τις εισηγήσεις σου εκεί που δεν πιάνει μελάνι. 
Αν το είχες κάνει, σήμερα θα σε θυμόμασταν όλοι με αγάπη σαν τον προπονητή του Ντάμπλ.

Επέλεξες να μείνεις. Μαγκιά σου!
Αλλά μπορείς να μου πεις εμένα, στον απλό.... προπονητή της εξέδρας, ποιο είναι το έργο που έχεις να μου επιδείξεις; 

Ένα Παναθηναϊκό που δεν έχει πάρει ούτε μια νίκη σε ντέρμπι με εσένα στο τιμόνι;

Ένα Παναθηναϊκό με τσακισμένο Ευρωπαϊκό προφίλ;

Ένα Παναθηναϊκό που σέρνεται στο γήπεδο, με παίχτες τεράστιας ποιότητας που όμως δεν έχουν ούτε ένα στοιχειώδες πλάνο στο γήπεδο;

Ένα Παναθηναϊκό που ακυρώνει τον Σισσέ παίζοντας το σύστημα "γιόμα";

Ένα Παναθηναϊκό που σκοράρει με το σταγονόμετρο, και δέχεται αστεία γκολ;

Ένα Παναθηναϊκό που (για να έρθουμε και στα σημερινά χάλια) χάνει από την μισή ΑΕΚ, και το τραγικότερο όλων, με χαρακτηριστική ευκολία;

Για πες μου ρε Νικόλα, τι να δω για να σε στηρίξω; Δώσε μου κάτι να πιαστώ! Αλήθεια στο λέω!!!!!!

Με την ομάδα ήδη στο -4, το ντέρμπι με τους γαύρους την επόμενη βδομάδα είναι μονόδρομος. 
Η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα. 

Βρες τον τρόπο, βρες τα ψυχικά αποθέματα, σκίσε τους και ΦΥΓΕ. 
Φύγε με το κεφάλι ψηλά, και όταν αποκτήσεις εμπειρία (γιατι ΞΕΡΕΙΣ μπάλα ρε Νικόλα), ο Παναθηναϊκός εδώ θα είναι και θα σε αγκαλιάσει ξανά. 

Φύγε νικητής, γιατί αλλιώς θα φύγεις νύχτα. 
Γιατί ο Πρόεδρος που σε στηρίζει (και σωστά σε στηρίζει), είναι δουλειά του να στηρίζει πιο πολύ το συμφέρον της ομάδας. Και θα σε διώξει. Και καλά θα κάνει!

Και σε πάμε ρε Νικόλα! Δεν σου αξίζει να φύγεις έτσι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου