Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λασαμάχει ο......

Δεύτερος, αλλά αγαπημένος της στήλης, είναι ένας από τους αδικημένους της ομάδας.
Λασαμάχει ο....

ΛΟΥΚΑΣ ΒΥΝΤΡΑ




7 χρόνια στην ομάδα. Πέρασαν αισίως 10 προπονητές, 5 τεχνικοί διευθυντές, 4 πρόεδροι, ένα κάρο δεξιά μπακ αλλά ο Λουκάς εκεί! Ακλόνητος!!!
Και όσο και να υπάρχουν αμφιβολίες για την αξία του, ε, αυτό κάτι λέει!!!!!

Δεξί μπακ μεν, αλλά παίζει και αριστερά, και στόπερ, μέχρι και αμ.χαφ άμα λάχει. Πόσοι από τους πολυδιαφημισμένους "γκαλάκτικος" του γαύρου μπορούν να το κάνουν; Μην το ψάχνετε. ΚΑΝΕΙΣ!
Και αντίθετα με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληναράδων, που αν κάνουν μια εξτρά προπόνηση πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, ο Λουκάς είναι απλά βιονικός! Το "τραυματίας ο Βύντρα" είναι είδηση!

Μόνιμα τσαμπουκάς, μόνιμα παθιασμένος, μόνιμα φιλότιμος. Ότι μπορεί να παίξει, θα το δώσει. Ποτέ δεν θα κοροιδέψει, ποτέ δεν θα κρυφτεί, ποτέ δεν θα κρατήσει δυνάμεις για κάποιο πιο "εμπορικό" ματς.

Όλα αυτά βέβαια είναι καλά και ωραία, αλλά είναι καθαρά υποκειμενικά. Για κάποιους ο Βύντρα μπορεί να είναι ένας απλά "μέτριος" παίχτης (στην καλύτερη) ή ένα "σαπάκι" (στην χειρότερη). Αλλά για ένα πράγμα πρέπει όλοι να συμφωνούμε: Ο Λουκάς Βύντρα έχει χαρακτήρα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

Για χρόνια ήταν στο "στόχαστρο" της εξέδρας. Έπρεπε βλέπετε να "αποδείξει" πως είναι ο νέος Γιούρκας, καθώς η τότε διοίκηση τον.... βάφτισε δεξί μπακ (και ας είχε έρθει ως στόπερ). Τα λάθη λοιπόν της αρχής, σε συνδιασμό με το ότι ΠΟΤΕ δεν προστατεύτηκε όπως θα έπρεπε ήταν αρκετά για να του βγάλουν το "κακό όνομα".
Βάλτε και στην εξίσωση και το φιλότιμο που είχε, που δεν του επέτρεπε να μπει στην νοοτροπία του "εγω κοιτάω μόνο την πάρτη μου και την πλευρά μου", και τον ανάγκαζε να προσπαθεί να καλύψει και τα λάθη των στόπερ και των αμ.χαφ, με αποτέλεσμα να παίζει κάθε φορά για.... τρεις, οπότε τα "λάθη" φαίνονταν πιο πολύ.
Και κράξιμο η εξέδρα, και βρίσιμο η εξέδρα, και καντήλια η εξέδρα......

Και ο Λουκάς τι κάνει; ΤΟΥΜΠΕΚΙ! 
Βάζει το κεφάλι κάτω και ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
Δεν προκαλεί ποτέ! Δεν αγανακτεί ποτέ! Δεν δημιουργει ούτε μια φορά πρόβλημα! Δεν τα βάζει ποτέ με τον κόσμο!

Δεν ζητάει μεταγραφή (ακόμα και τις φορές που ήταν έντονα στόχος ξένων ομάδων), δεν παίζει ποτέ το παιχνίδι των "κολλητών" δημοσιογράφων που θα τον έβγαζαν.... ντε και καλά διακριθέντα, δεν μπαίνει ποτέ σε κλίκες.
Και παρότι τα 7 χρόνια που κλείνει στην ομάδα (σαν σήμερα), θα μπορούσαν να του δώσουν "δικαιώματα" για να ζητήσει αρχηγηλίκια και να το παίξει "παλαίουρας", δεν το έκανε ποτέ!

Και τελικά πέτυχε το αδιανόητο! Να αναγκάσει ΟΛΗ την εξέδρα να φωνάζει "Λουκας Βύντρα, Οε οε οε"! Να πάρει με το μέρος του τους ίδιους ανθρώπους που τον κράζανε. Να τους πείσει πως, ναι ρε γαμώτο, ΑΞΙΖΩ να φοράω αυτη την φανέλα!

Με δυο λόγια τι έκανε ο Λουκάς; Ενάντια στην βλακεία της διοίκησης, ενάντια στην προπαγάνδα των ΜΜΕ που ήθελαν έναν εύκολο "στόχο", ενάντια στην δυσπιστία, ενάντια σε εχθρούς και φίλους, πέτυχε!
Και πέτυχε με μαγκιά, τσαμπουκά, σκληρή δουλειά και χαρακτήρα! 
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του Παναθηναϊκού, τότε τι είναι;;;

ΛΑΣΑΜΑΧΕΙ Ο ΒΥΝΤΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου